diumenge, 24 d’agost del 2008

Triatló Xerta: La destronació dels reis de Xerta




10 Anys seguits fent aquest triatló; i any rere any els germans Juárez, pujàven al més alt del podi: realment impresionant

Les distàncies eren 800 metres canal-avall/14km btt/ 3'4 carrera a peu

Aquest any, però, les coses no semblàven tant clares.

Ja desde un principi es va fer un grup capdavanter format pels Juárez, Àlvaro(C.T.Puigcerdà), Mónica Pellejero i els dos joves que aqui escriuen: Pau Marzà i Adrià Escrich.

En bici, desprès d'una brevíssima transició Cisco Juárez surt en 1 era posició seguit de bén prop per Adrià i a uns metres Pau i Àlvar.
Però la pujada va afavorir Adrià i a dalt de tot ja havia superat a Cisco i anàva en 1 era posició en 30 seg. de diferència sobre el perseguidor(Cisco), que el va agafar a punt d'arribar al poble, ja que la baixada no és el fort d'Adrià.

Corrent; Adrià va conseguir distanciar-se de Cisco per entrar en 1 era posició i en un temps de 41'.

Pau, va aguantar la 3era posició fins la carrera a peu. Ell pensava que ja quedaria 3r, i que poc a poc s'aniria distanciant d'Alvar, però no va ser així. Va "petar" primer a causa d'un fort flato que l'impedia còrrer amb normalitat, i més tard psicològicament i va ser superat per Àlvar, i al final del recoregut per Xavi Queralt i Manu juárez.

En quant a Dídac, va finalitzar 12è, però encara té molts anys per millorar i pujar al podi. De moment ja va baixar casi 7 minuts respecte l'any anterior.

Però durant la carrera a Adrià li va succeïr una cosa molt poc habitual: quant quedàven aproximadament 2 km, i anava en 1era posició seguit de Cisco a uns 50 metres, hi ha un tram en que a una curva es pot retallar, ja que hi ha terra i no hi ha NINGÚN tipus de senyalització que ho prohibeixi.
Adrià, que era la 1era vegada que feia el triatló no es va plantejar de anar per la estúpida terra per tal de acotar aquests
miserables 5 metres, fins que una moto de la organització li va dir : que ho podia fer , que tothom ho feia...
i Adrià, sense atendre's a les posibles conseqüències, va travessar pel final del camp, retallant així uns 5 metres , en quant ho va fer, però va sentir un crit que l'inculpava, era Cisco i es queixava de l'acció.


En acabar, la diferència era propera a un minut, es a dir, 300 metres.
Per part de l'organització no hi ha res a inculpar, ja que no estava senyalitzat i la moto li ho va permetre.
Dit això, voldria demanar disculpes si algú va fer el recorregut complert i es va sentir ofès quan jo vaig fer 3395 metres enlloc de 3400.
Només dir que en el moment de fer-ho no vaig pensar que podia ser tant important i per supost no ho tornaré a fer per evitar tot tipus de polèmiques i d'aquesta forma aconseguir una victòria neta i pura, no com la que he aconseguit avui, que em deixa un mal sabor de boca...


Adrià

Moltes gràcies a tothom....!

Pau: La veritat es que la cursa em va anar prou malament. La setmana avanç vai fer 2 cops la Triatló sensera, cronometrada i els temps van ser 41' 37'' i el segon cop 41'23''. Pensava que el dia de la carrera, amb la motivació de la gent i tot podria esgarrapar encara uns segons més. Fins i tot vaig marcar unes petites ratlles negres a terra cada km al segment de còrrer per poder controlar el ritme. Els dies de el simulacre de la prova vai passar el 1r 1000 sobre 3'20, el segon a 3'18 i el 3r a 3'17.

En canvi el dia de la cursa el 1r el vaig passar a 4' 23 (patètic) i el segon a 4'31..... el 3r ja no ho vaig mirar.....

En fi, que lo que anava confiat de fer una bona carrera es va convertir en un ridicul, fent un temps de 43' 44''

Pel que fa a Dídac també dir que els dies anteriors havia fet molt bones transisions al circuit, passant els 1rs 1000 a 3'40.




FOTOS: ALBERG ASSUT

10 comentaris:

Triatletes Igualada ha dit...

Hola Adria.
Això de retallar sempre és complicat, però hi ha una llei no escrita que diu que si el primer decideix. és a dir, si el 1r retalla, els altres poden fer-ho. Peròo si el 1r no ho fa, els altres tampoc ho poden fer.
Per tan, penso que tu no tens culpa.
Felicitats per la victòria.

Xavi

robert mayoral ha dit...

ei! que sou companys!! per damunt de tot fair-play...la llàstima que s'ha colat aquell de Puigcerdà, sino podi total del Reus!!
felicitats cracks!

Miquel ha dit...

Es molt difícil senyalitzar tot un circuit amb cintes per que els coredors/es hagin de saber per on han de passar. I més un com el de Xerta, que passa per costat de camps on acabaries amb rotllos de cinta. Jo crec que hauria de ser la organització qui digui quin camir s'ha de seguir. Si no ho diuen, llavors és una mica com diu en Xavi, a seguir al primer.
Però la qüestió ñes que sou del Reus i com diu en Robert companyerisme davant de tot. A més Adrià, d'en Sisco t'asseguro que en pot apendre moltes coses, ja que en porta uns quants anys fent triatlons i a un nivell força alt, a més a més, de com es coma a persona (un crack!). Jo vaig parlar amb ell ahir per telf i m'ho va comentar això. I en cap moment em va dir que havies fet trampes.
Per cert, el del Puigcerdà es diu Rancé de cognom! I també havia estat del Reus fa uns anys.
Apa, salut i feina!

jose maria ha dit...

Osti Adrià, ke me vas treure 3 minuts, vols dir que no va ser gràcies a haver retallat.

Trnaquil que hi ha molt de ploron, vas fer una bona cursa, però només bona, per que comparat en lo que faràs esta temporada no sirà res.

Ànims en les pròximes curses crack

Jordi ha dit...

Ets una bèstia!
Enhorabona per aquesta victòria!

Anònim ha dit...

Amic Adrià, les teves disculpes t'honren com a persona i coma competidor...molt pitjor va ser el d'un participant que anava en el meu grup de bici, i portava al seu germà ( que no participava) davant estirant-lo.........i damunt quan em fico al seu costat i li ho recrimino , va i em contesta..que si jo estava competint, que estava fent allà mateix parlant amb ell.............Bé, vaig callar per no fotre-li lo bidó al cap........però com segur que el tenia de suro (el cap) no li hagués fet res.......
ânims i a seguir !!!!

Miquel ha dit...

Jose Maria, entenc que lo de ploron va per en Sisco Juarez? Doncs nano, vas ben equivocat.Ja t'asseguro que a en Sisco no li fa pas falta plorar per no guanyar un triatló. N'ha guanyats uns quants (que dubto tú n'hagis guanyat o n'arribis a guanyar tants com ell)i no ho ha fet en uns altres tants (i mai ha plorat). Així que poder mirem que escribim abans de res, no creus?
Apa, salut i feina i un forat per enterrar l'eina!

Triatletes C.T.E. Terres de l'Ebre ha dit...

si us plau, tranquil·litat!!
no volem conflictes al blog!
modereu i reflexioneu el que vulgueu dir!

Com ja s'ha parlat, el tema aquest es bén complicat però ara ja està fet i no es pot fer res, per part de l'organització no hi res a discrepar i per tant el tema queda tancat

No us preocupeu que l'any vinent no passarà!

Vinga ens veiem a pontevedra!!!

Albert Giné ha dit...

ALBERT GINÉ CID

En primer lloc i sense dubtes, ni discucions voldria felicitar a l'ADRIA per la seva gran carrera, ja que el que va fer no li treu ningun de tots els seus merits de guanyar als bous dels JUAREZ.A part penso que te una gran projecció, ja que te tot el futur del mon per endavant.
Per un altra banda penso que hi han competicions a les que li fiques tanta ansietat de fer-ho be que els nervis i mil coses et juguen una mala pasada, cosa que et va pasar a tu PAU, però els que et coneixen no dubten de tu.
I ja per ultim i sense ganes de polemitzar en gent aficionada a l'esport m'he sentit al.ludit amb el comentari del aficionat tal JUAN MARC que diu que portava al meu germa estirant-lo amb bici, dons be nomes dir-li que no deixi la seva afició per l'esport i que el meu germa no li fa falta ninguna ajuda per acabar un triatlo popular. El que diu ja del bidó sobren els comentaris.

jose maria ha dit...

Home miquel, llegint la crònica del ADRIA, he entès (segur que equivocadament) que el Sisco li va recriminar alguna cosa. Si no hagués sigut així, muts i ala gàbia. Però no es pas el que jo havia entès.

Ara, d'aquí a que m'haigue de callar per no haver guanyat Triatlons.... El guanyar una competició no et fa un sabut, demostra el teu nivell atlètic y punto home, en aquesta lògica, potser ja pots anar callant fins i tot tú mateix....

Te poso un exemple, sense ganes d'involucrar ningú, en faré tant de cas d'un consell del JOAN MARC per experiència com d'un del ADRIÀ, per què ell ha estat allí al davant, a on natros nomes arribem allà que allà.

perdò pel tò però és així mateix.